قیف فروش | قیف فروش متمم | قیف فروش در بازاریابی دیجیتال | انواع قیف فروش

قیف فروش چیست و چه کاربردی دارد؟

قیف فروش چیست؟

در این مقاله می خواهیم در رابطه با قیف فروش با شما صحبت کنیم، در ادامه برای آشنایی با قیف فروش یا Sales Funnel با ما همراه باشید.

اگر با برخی از صاحبان کسب و کار ها صحبت کنید، تعداد کمی از آن‌ها به تخصصی بودن کار فروش اعتقاد داشتند.

آن ها فکر می‌کردند که هر کسی می‌تواند از پس کار فروش بر بیاید.

اما در بازار ایران، که بازار رقابتی است، همه روزه رقابت سخت تر می‌شود و دیگر مثل گذشته نمی‌توان فکر کرد.

رقابتی بودن بازار باعث می‌شود که کار فروش را به یک تیم متخصص و حرفه‌ای در این زمینه بسپارید…

مفاهیم و اصول فروش و بازاریابی که تا چند سال قبل برای کسی مهم نبود، در حال حاضر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

مثلا در گذشته تعداد خیلی کمی از افراد می‌دانستند که قیف فروش چیست و چه کاربردی دارد.

اما در دنیای امروزی برای کسانی که در زمینه فروش و بازاریابی فعالیت می‌کنند دانستن این مورد، جزو حداقل ها است.

به همین جهت ما مقاله قیف فروش چیست و تاثیر آن بر کسب و کار را برای شما آماده کردیم‌ایم.

معنای قیف فروش چیست؟

اولین چیزی که باید در تعریف قیف فروش بدانید این است که معادل انگلیسی آن Sales Funnel بوده و نیز به قیف بازاریابی نیز مشهور است.

البته به صورت خلاصه و کوتاه قیف فروش همان پروسه فروش است که کسب‌وکار ها با کمک آن مشتریان هدفمند را به سمت محصول و خدمات خود می‌کشند.

حال چرا از کلمه قیف استفاده شده است؟ ورودی قیف همه افراد هستند که احتمال دارند خرید کنند و خروجی قیف نیز فقط کسانی هستند که مشتری واقعی هستند.

به همین جهت است که پروسه فروش، به قیف فروش تشبیه شده است…

پیشنهاد مطالعه:  بهترین شغل های پردرآمد ایران کدام اند؟

بصورت کلی هر چقدر ورودی بیشتری به قیف فروش وارد شوند، احتمال اینکه مشتری واقعی باشند در قیف فروش بیشتر است.

قیف فروش | قیف فروش متمم | قیف فروش در بازاریابی دیجیتال | انواع قیف فروش | قیف فروش در ایران
قیف فروش چیست؟

مفاهیم بنیادی در قیف فروش

در زمینه قیف فروش مطالبی بنیادی وجود دارد که برای درک بیشتر مفهوم قیف فروش آشنایی با آن‌ها لازم است:

  • مشتریان دارای علاقه: هر کسب و کاری برای ورود به قیف فروش باید از قبل بازار هدف را مشخص کند و بعد دنبال پیدا کردن مشتریان علاقه مند و هدفمند بگردد.
  • مشتریان دارای رغبت کسانی هستند که به محصول یا خدمات شما علاقه مند هستند و آماده خرید هستند. مثلا اگر یک فرد با کلمه طراحی سایت وارد سایت یک شرکت طراحی سایت شود، ایشان یک فرد دارای علاقه برای آن کسب و کار محسوب می‌‌شود.
  • مشتریان بالقوه یا Prospects: به فردی که مستقیم با کسب و کار شما در ارتباط بوده و علاقه خود را نسبت به محصولات یا خدمات کسب و کار نشان داده، مشتریان بالقوه می‌گویند؛ همچنین دلیل استفاده از کلمه Prospects این است که این کلمه انگلیسی به معنی چشم انداز می‌باشد، دلیل آن هم این است که با استفاده از اصول و روش های بازاریابی می‌توان این افراد را به مشتریان واقعی تبدیل کرد.
  • مشتریان بالفعل یا Customers: این افراد همان خریداران واقعی هستند که محصول و خدمات توزیع شده توسط کسب و کار ها را می‌خرند، در علم بازاریابی این افراد به دو دسته مشتریان تک خریدی و مشتریان تکرار پذیر تقسیم می‌شوند. مشتریان تک خریدی آن هایی هستند که یک بار خرید می‌کنند و نیازی به خرید دوباره محصول ندارند و دسته دوم کسانی هستند که به صورت منظم هر چند وقت یکبار از کسب و کار مربوطه خرید می‌کنند، بنابراین جلب رضایت این افراد بسیار مهم است چرا که این افراد هستند که درآمد تضمین شده و منظم کسب و کار ها را ایجاد می‌کنند.
پیشنهاد مطالعه:  آیا از سلاح فروش جمعی اطلاع دارید؟

کسب و کار ها باید در ابتدا سعی کنند سر نخ ها (مشتریان احتمالی) را جذب کنند، سپس آن ها را به مشتریان بالقوه و بعد به مشتری واقعی تبدیل کنند.

قیف فروش | قیف فروش متمم | قیف فروش در بازاریابی دیجیتال | انواع قیف فروش | قیف فروش در ایران
قیف فروش چیست؟

 مراحل قیف فروش قیف فروش چیست؟

برخی از صاحبان کسب و کار ها به اشتباه می‌گویند که هر کسی وارد سایت آنان می‌شود قصد خرید محصول یا خدماتشان را دارد.

اما در واقعیت چنین است که بسیاری از کسانی که وارد سایت آن‌ها شده اند تصمیمی برای خرید نگرفته اند…

مراحل قیف فروش دقیقا برای است که به افراد در تصمیم گیری کمک نموده تا فروش خود را در سایت شما نهایی کنند.

به صورت کلی ۷ مرحله در قیف فروش وجود دارد که ممکن است در برخی کسب و کار متفاوت باشد:

۱. مرحله آگاهی: تا زمانی که بازدیدکننده، آگاهی مناسبی از محصول یا خدمات آن کسب و کار نداشته باشد، هیچ وقت خرید نخواهد کرد. به همین جهت ایجاد آگاهی برای برند و محصولات جزو مهم ترین وظایف تیم بازاریابی و فروش است، مراجعه کنندگان باید ابتدا نسبت به محصولات یا خدمات آن کسب و کار آگاهی پیدا کنند و بعد با ویژگی های آن آشنا شده تا احتمال فروش افزایش یابد.

جمع کردن مشتریان دارای علاقه در این مرحله آگاهی انجام می‌شود، بصورت کلی تیم بازاریابی از منابعی مثل شبکه های اجتماعی و سایت و … سعی می کنند محصول و خدمات خود را به مردم شناسایی کرده تا بتوانند جامعه ای دارای رغبت ایجاد نمایند.

۲. مرحله آموزش و ایجاد علاقه: تا در این بخش باید به مشتریان بالقوه آموزش رایگان دهید، یعنی با استفاده از محصولات شما چه مشکلی از آنان حل می‌شود و با ارائه آموزش مستمر آن ها را به کسب و کار خود علاقه مند کنید.قیف فروش چیست؟

۳. مرحله ارزیابی: حالا مشتری نیازمند محصول یا خدمات کسب و کار شماست، به این علت باید تیم بازاریابی خوبی های محصولات خود را به ویژه قیمت و کیفیت را به مشتری ارائه نماید تا مشتری بتواند تفاوت ها را شناسایی کند، توجه داشته باشید که هرگز رقبا را تخریب نکنید چرا که احتمال دارد نتیجه عکس برای برند شما داشته باشد.

پیشنهاد مطالعه:  جذب مشتری به صورت کاملا هدفمند

۴ . مرحله تصمیم گیری: مشتری پس از بررسی ویژگی های محصول، وارد فاز تصمیم گیری می‌شود و باید با ترس های خود در برابر خرید کردن یا خرید نکردن باید بگذرد و یک تصمیم گیری قطعی کند، اینجاست که تیم بازاریابی باید طوری عمل کند تا تمام نقطه نظرهای مشتریان را از بین ببرد تا وی به سراغ رقبا نرود.

در این مرحله جذب آرام مشتری بسیار مهم است و نباید به صورت هیجانی عمل کرد، تخفیف دادن را نیز فراموش نکنید!

۵ . مرحله خرید کردن: این مرحله جزو مهم ترین مراحل است که مشتری تصمیم گرفته خرید کند اما کمی تردید دارد، باید با ضربه ای نهایی وی را ترغیب به خرید کنید، در این مرحله باید مشتری را به صورت هدفمند برای خرید هدایت کرد.قیف فروش چیست؟

۶ . مرحله خرید محصول یا خدمت: این مرحله پایان کار تیم بازاریابی و فروش است که یعنی فروش کالا انجام شده است.

۷ . مرحله خرید مجدد مشتری وفادار: این اگر مشتری برند شما را یک برند با شخصیت، خوش رفتار با قیمت و کیفیت خوب شناسایی کند و به صورت کلی از خرید خود راضی باشد، برای خرید های بعدی اصلا به دنبال کسب و کار دیگری نمی گردد و قطعا همان کسب و کار را انتخاب خواهد کرد.

لطفا نکات و نظرات خود را در رابطه با قیف فروش برای ما در قسمت نظرات بنویسید تا سایر دوستان نیز از آن استفاده کنند.

در ضمن پیشنهاد میکنم که مقاله کسب درآمد اینترنتی یا همان کسب درآمد از اینترنت را مطالعه کنید تا بتوانید راهکار های کاملی را برای درآمدزایی از اینترنت فرا بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا